IAAF gaat in beroep in zaak-Kenteris/Thanou
De Internationale Atletiekfederatie (IAAF) heeft beroep aangetekend bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS) tegen de vrijspraak in maart van de Griekse sprinters Kostas Kenteris en Ekaterini Thanou door de Griekse Atletiekfederatie (Segas).
Het TAS maakte bekend dat het door de IAAF gevraagd is zich uit te spreken over de zaak van de twee sprinters, die voor de Olympische Spelen van Athene in augustus 2004 een dopingcontrole ontliepen. De beslissing van het TAS, waartegen geen beroep mogelijk is, zou 'binnen de vier maanden' genomen worden. Kenteris en Thanou riskeren een schorsing van twee jaar.

Kenteris en Thanou traden toe tot het Griekse idolendom na hun respectievelijk goud 200m en zilver op de 100m op de Spelen van Sydney 2000. De twee trokken zich in 2004 terug uit de Spelen van Athene, nadat ze op de vooravond van de openingsceremonie een onverwachte antidopingcontrole misten.

In de nacht van 12 op 13 augustus, enkele uren na hun verdwijning uit het olympisch dorp waar ze een controle hadden moeten ondergaan, werden Kenteris en Thanou opgenomen in het KAT-ziekenhuis in Athene. Naar eigen zeggen na een motorongeval. Ze brachten er vier dagen in totaal isolement door.