'Als we de koopkracht nu onmiddellijk willen verhogen met vijf procent dan stellen wij een heel concrete maatregel voor: verminder de werknemersbijdrage met vijf procent'. Dat stelde Jean-Marie Dedecker in zijn slottoespraak van het tweedaags partijcongres van Lijst Dedecker in Antwerpen.
Het partijprogramma, dat zaterdag unaniem werd goedgekeurd, is voor Dedecker geen beloftencatalogus maar staat bol van betaalbare en realiseerbare maatregelen.

'We zijn een zelfstandige partij, die zich op eigen kracht en zelfzeker aan de kiezer durft presenteren. (...) Wij zijn geen angstige kartelpartners', aldus een zelfzekere Dedecker.

De regering-Leterme mist visie en geld en wordt geleid door een premier met de geloofwaardigheid van Comical Ali, aldus Jean-Marie Dedecker. Hij haalde ook uit naar de staatssecretaris voor Mobiliteit, Etienne Schouppe, die een groot 'Moerman-gehalte' heeft.

'De man die een trein bestelde van 38 miljoen euro. Niet om te rijden maar voor de wisselstukken', luidde het.

Co-partijvoorzitter Ivan Sabbe lichtte de nieuwe partijstructuren toe. Daarin wordt hij samen met Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen ondervoorzitter. 'De structuur van de partij staat er volledig. Nu kan ik mij concentreren op het politieke werk', zei hij.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in