Baas van Porsche bespioneerd met babyfoon
Hoewel zijn salaris officieel geheim is, geeft Wiedeking grif toe dat hij voor zijn baan bij Porsche riant wordt beloond.ap
Foto: © DANIEL MAURER
Porsche-baas Wendelin Wiedeking is midden november in zijn suite in een luxehotel in het Duitse Wolfsburg afgeluisterd met een babyfoon. Dat melden Der Spiegel en Focus, die maandag verschijnen. Er is een onderzoek geopend.
Het was de veiligheidsdienst die de babyfoon ontdekte onder de canapé. Het toestel was aangesloten en volgens de twee kranten kon je er dus elk gesprek in de Ritz-Carlton suite mee afluisteren.

De babyfoon zou de hele duur van het verblijf van Wiedeking, rond 15 november, gefunctioneerd hebben. Het Duitse gerecht start een onderzoek.

Ook Uwe Hück, de baas van de ondernemingsraad van Porsche, en een voormalig directielid van Volkswagen, Wolfgang Bernhard, zouden zijn afgeluisterd.

Porsche, dat momenteel al 31 procent van Volkswagen bezit, zou in de herfst een meerderheid van het kapitaal willen overnemen. Het gaat om een operatie die al meerdere maanden aan de gang is en die op verzet stuit.