De naturalisatieprocedure van de Nederlandse topzeilster Carolijn Brouwer is afgerond. Daardoor zal ze samen met haar partner Sebastien Godefroid de Belgische kleuren kunnen verdedigen in de Tornado-klasse tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Dat meldt de Vlaamse minister van Sport Bert Anciaux vrijdag in een communiqué.
Carolijn Brouwer heeft al ruim tien jaar een relatie met Sebastien Godefroid, die op Spelen van Atlanta 1996 zilver haalde in de Finn-klasse. Sinds februari 2005 woont Brouwer, die zelf twee wereldtitels in de Laser Radial- en in de Europeklasse veroverde, officieel in België en geniet ze als topsporter van een tewerkstellingscontract bij het Bloso. Dit in het kader van de 'quest for gold' die ze met Godefroid heeft opgezet richting de Spelen van Peking. De twee mikken daar als duo op goud in de Tornado-klasse.

Donderdag stond een geheime stemming over de naturalisatie van Brouwer op de agenda van de plenaire vergadering in de Kamer, met het voor Brouwer positieve gevolg. De akte zal nu aan de koning worden overgemaakt ter bekrachtiging. Deze akte wordt bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad. Carolijn Brouwer wordt Belg vanaf de datum van de bekendmaking. Binnen enkele weken heeft ze dus haar Belgisch paspoort op zak.