Italiaanse maffiabaas luisterde naar muziek 'The Godfather'
Foto: epa
Bernardo Provenzano, de baas van de Siciliaanse maffia die op 11 april werd opgepakt, luisterde naar de filmmuziek van 'The Godfather'. De onderzoekers vonden een kleine cassettespeler in de laatste schuilplaats van de maffioso, zo meldt het agentschap Ansa. Provenzano leefde meer dan veertig jaar ondergedoken.

De maffiabaas gebruikte bij het luisteren steevast een koptelefoon om geen lawaai te maken en zo zijn schuilplaats te verraden.

In de stapel cassettes die werd gevonden in de boerderij waar Provenzano ondergedoken zat, vond de Italiaanse politie onder meer een cassette met de muziek van The Godfather, een cassette van de Spaanse charmezanger Julio Iglesias en cassettes van drie bekende Italiaanse zangers.

'The Godfather', een trilogie van Francis Ford Coppola naar de roman van Mario Puzo, vertelt het verhaal van de familie Corleone die een klein dorpje in Sicilië verliet om door te dringen tot de hoogste rangen van de Amerikaanse maffia.

De 73-jarige Bernardo Provenzano werd geboren in het dorpje Corleone, niet ver van Palermo, en hij werd op slechts twee kilometer van zijn geboortedorp opgepakt. Sindsdien zit hij achter slot en grendel in de gevangenis van Terni.