Vandaag zaten manager Koen Terryn en sportdirecteur Hilaire Van Der Schueren van het Belgische wielerteam Unibet.com rond de tafel. Onder meer de sportieve gang van zaken van het team werd besproken, maar ook de hervorming van de ploeg werd onder de loupe genomen. Zo gaat het team, dat zo graag naar de ProTour wil, op zoek naar een sportief leider.

,,Namen hieromtrent kan en wil ik nog niet vrijgeven", lichtte Terryn dat laatste toe. ,,Wat ik wel al kan zeggen, is dat wij zelf contacten gelegd hebben. Bedoeling is dat de persoon er binnen de kortste keren komt. Deze sportief leider moet de schakel worden tussen mezelf en de sportdirecteurs die het team rijk is. Het is een eerste deel van de hervorming die doorgevoerd wordt binnen de ploeg. Wij moeten gaan naar een nog betere structuur. Zeker met de gedachte dat we volgend jaar eventueel deel uitmaken van de ProTour."

Terryn kwam ook nog even terug op de persberichten eerder deze week die gewag maakten van ruzie tussen Terryn en Van Der Schueren: ,,Ik heb geen enkel probleem met Hilaire Van Der Schueren, al werd in de pers wat uitgesmeerd dat het niet meer zou klikken tussen ons. Wij hebben onze ’problemen’ als volwassen mensen vandaag uitgepraat."

,,We maken binnenkort eveneens een balans op van het sportieve luik. Ik wil nog wat wachten om hiermee naar buiten te komen. Ik wil immers eerst iedereen horen voor we een definitieve balans opmaken. Ook Paul De Geyter, van managementbureau SEM, werd vandaag gehoord. Wij hebben hem de vraag gesteld of er eventueel nog versterking qua renners kan komen binnen Unibet.com. Die krijgen dan een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor nog een jaar. Er is immers nog een plaats open. Die van Dave Bruylandts, die begin dit seizoen gepland was, is nog niet ingevuld", aldus Terryn.

De geplande meeting met Frank Vandenbroucke werd door allerlei omstandigheden van donderdag naar morgen uitgesteld. ,,Wij willen het met hem eveneens hebben over zijn sportieve prestaties. Bovendien gaan we dan bekijken welk programma Frank nog zal afwerken dit seizoen", besloot de manager.