Geen licentie voor landskampioen Bree
Foto: belga
Landskampioen Bree heeft geen licentie gekregen van de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Basketbalbond (KBBB) voor het seizoen 2006-2007 in de eerste klasse van het mannenbasket. In een reactie stelt clubvoorzitter Rik Monnens dat de club er alles aan zal doen om de licentie alsnog te verwerven, desnoods in beroep.

De Licentiecommissie onder voorzitterschap van Marc Van Vooren heeft de licentie-aanvraag van Euphony Bree vandaag onderzocht. ,,De Commissie heeft -na onderzoek van het complete dossier- beslist de licentie aan Bree te weigeren", luidde het.

Bree is de enige van de tien eersteklassers die geen licentie kreeg. De Limburgse club heeft tot twee keer toe uitstel gekregen om zijn dossier in orde te brengen, maar dus tevergeefs.

,,Er stelt zich een louter financieel probleem. Dat kan vandaag misschien nog opgelost worden. Ik had garanties van bepaalde personen dat vandaag alles in orde zou komen, maar plots trekken die mensen zich terug. Geen nood echter. Wij hebben iemand anders gevonden die de financiële noden wil bijpassen. De nodige betalingen zullen zeker doorgevoerd worden. Ik zie dan ook geen enkel probleem, waarom wij geen licentie zouden krijgen voor eerste nationale", aldus Rik Monnens.

,,Geen attesten gekregen"

Voorzitter Marc Van Vooren van de Licentiecommissie van de Belgische Basketbalbond (KBBB) licht de beslissing als volgt toe, om landskampioen Bree een licentie te weigeren voor het seizoen 2006-2007. ,,De club kon ons geen enkel attest voorleggen dat de schulden bij BTW, RSZ en bedrijfsvoorheffing tot eind 2005 weggewerkt waren."

,,Wij hebben de club tweemaal uitstel gegeven, maar maakten ze duidelijk dat vandaag de laatste kans was om te bewijzen dat ze op eind 2005 geen schulden meer had bij de genoemde instanties. We kregen echter geen attest, geen certificaat, noch betalingsbewijs of afbetalingsplan te zien", aldus Van Vooren.