Hongerstakers Sint-Gillis gestopt met drinken
Foto: Photo News
BRUSSEL - Zo’n twintig mensen zonder papieren, die op 7 april in hongerstaking gingen in Sint-Gillis, zijn gisteravond ook gestopt met drinken. De steunorganisaties maken zich zorgen over de wanhoop en de verharding van de actie van de 24 Mauritaniërs en Algerijnen, die ,,Papieren of een overlijdensakte’’ als slogan hebben.
,,Wat in Sint-Gillis gebeurt, is heel erg’’, benadrukt Oscar Flores van de CRER, de vereniging tegen de uitzetting en voor de regularisatie van mensen zonder papieren. ,,Wie stopt met water drinken, kan op drie dagen tijd sterven. Omdat de bezetters in Sint-Gillis zien dat hun actie niets oplevert, zijn ze wanhopig en hebben ze beslist hun hongerstaking te verharden’’, voegde hij eraan toe.

Volgens Thierry Delforge van het burencomité is de situatie dramatisch en moesten al twee of drie mensen in het ziekenhuis opgenomen worden. ,,Ze zijn bereid tot het einde door te gaan en vragen een onderhoud met de minister van Binnenlandse Zaken of met een medewerker van de Dienst Vreemdelingenzaken’’, verklaarde hij.