ANTWERPEN - De bankverzekeraar KBC neemt in mei een beslissing over biedingen die het binnenkreeg voor de Spaanse bank Banco Urquijo. In de tweede jaarhelft licht KBC de 'call' die zij heeft op de 7 procent in de Tsjechische dochter CSOB die ze nog niet in handen heeft.
Dat bleek op de algemene vergadering van KBC. ,,Voor Banco Urquijo bewandelen we een dubbel spoor. We bekijken intern welke investeringen nodig zijn, daarnaast polsen we extern naar de interesse op de markt. We zullen vervolgens een financiële afweging maken van deze twee sporen. In mei moeten we beslissen over de biedingsvoorstellen. Het hele werk denken we in de eerste jaarhelft nog af te ronden'', zei directievoorzitter Willy Duron van KBC.

Duron zei voorts dat KBC waarschijnlijk in het derde kwartaal zijn optie zal lichten om de European Bank of Reconstruction and Development (EBRD) uit te kopen uit het aandeelhouderschap van de Tsjechische dochter CSOB. De EBRD bezit nog 7 procent in CSOB. ,,Als dat achter de rug is hebben we alle minderheidsaandeelhouders in Centraal-Europa uitgekocht.''

KBC onderhandelt momenteel met de Sloveense overheid over haar positie in NLB. KBC bezit een minderheidsbelang van 34% en wil graag een meerderheidsbelang. Voor City Hotels is KBC bezig aan een uitdoofscenario. ,,We onderzoeken systematisch of we de hotels kunnen verkopen. Daarbij hebben we alle hotels in het vizier'', zegt Duron.