KV Mechelen houdt Genk van derde plaats
Foto: photo news
Giuseppe Rossini en kopbaldoelpunten. Het begint wat afgezaagd te worden, maar tegen Racing Genk was het alweer van dattum. Met zijn vijfde kopbaldoelpunt van het seizoen bewees de spits zijn goudwaarde voor Malinwa.
Mits een overwinning kon Racing Genk over Club Brugge naar de begeerde derde plaats wippen, terwijl Mechelen zijn sluiptocht naar veiligere regionen wou verder zetten. Maes moest de geschorsten Chen en Vleminckx vervangen door Biset en Gorius, terwijl ook Van Geneugden enkele wijzigingen doorvoerde. Hubert, Barda en Vossen kwamen in de ploeg ten koste van Tözser, Alex en Nemec.

KV Mechelen moest met een negen op achttien na de winterstop nauwelijks onderdoen voor Racing Genk, dat amper één punt meer sprokkelde. Ook op de grasmat deed geel-rood aanvankelijk niet onder. Rossini kopte een voorzet van Mununga tot bij Persoons, die hoog over knalde.

Gorius zonder pardon

Na elf minuten stak Genk de eerste maal zijn neus aan het venster, maar het was meteen wel via een reuzengrote mogelijkheid. Pudil schilderde een voorzet op het hoofd van Vossen, die Biebauw tegenvoets pakte. Biset bracht echter redding op de doellijn. Malinwa ontsnapte, maar prikte bij de volgende fase dodelijk efficiënt tegen. Biebauw bediende met een verre uittrap Rossini die tot bij Gorius kopte. De Fransman volleyde de bal zonder pardon enig mooi binnen.

De match bleef gelijkopgaand, zonder noemenswaardige kansen. De bezoekers claimden wel een strafschop na duw -en trekwerk van Imschoot op Barda. Op het halfuur testte De Mul Biebauw, maar die pakte in twee tijden. Aan de overkant borstelde Imschoot een vrije trap op het hoofd van Rossini, maar wat vorige week tegen Dender wél een doelpunt opleverde, bleef nu zonder gevolg. Wat volgde was de mooiste aanval van de wedstrijd tot dusver. Na mooi samenspel tussen Van Hoevelen, Vrancken en Mununga kopte alweer Rossini in de handen van Verhulst. De 2-0 was alleszins dichterbij dan de Genkse gelijkmaker. De thuisploeg kwam wel even goed weg toen Gumienny een partijtje worstelen van Van Dessel op de gelanceerde Barda door de vingers zag. Het bleef echter 1-0 in een eerste helft waarin Genk alweer een bijzonder matige indruk naliet.

Dom balverlies

Kort na de rust zette João Carlos na dom Mechels balverlies in het middenveld een één-twee op met Barda. De Braziliaanse verdediger gleed door het hart van de defensie en nette met zijn zesde van het seizoen de gevleide gelijkmaker. Mechelen was niet aangeslagen en bleef de wet dicteren. Toch werd het bijna 1-2, maar Vossen miste onbegrijpelijk voor een leeg doel na een gelost schot van Barda. Genk kende vervolgens een dolle vijf minuten, maar de storm ging al even snel liggen dan hij gekomen was. Mununga bleef een constante gesel voor zijn naaste bewaker Pudil. De Mechelse flankaanvaller ging liggen in de zestien, maar Gumienny gaf geen krimp. Biebauw toonde nog eens zijn klasse op een vrije trap van Toth.

Beide ploegen leken zich te verzoenen met een puntendeling, maar een rake kopbal van Rossini bezorgde Malinwa alsnog de driepunter. Zo is de derde plaats weer wat verder weg voor de Limburgers, terwijl Mechelen zich misschien wel definitief van het behoud verzekerde.