Leden van de fanatieke Amerikaanse Westboro Baptist Church kondigen aan dat ze de uitvaarten zullen verstoren van de slachtoffers van het vliegtuigongeluk bij Schiphol. Zij zijn ervan overtuigd dat de crash een straf is van God voor het homovriendelijke Nederland.
De kleine antihomokerk uit Kansas staat bekend om het verstoren van uitvaarten van Amerikaanse soldaten die zijn omgekomen in Irak. Ook hun dood zou een straf zijn vanwege Gods woede over homoseksualiteit.

Vorige week kondigde de Britse regering aan kerkleider Fred Phelps de toegang tot het land te ontzeggen als hij zou proberen Groot-Brittannië binnen te komen. Daarop reageerde de kerk met de mededeling dat God het Verenigd Koninkrijk haat.

Ook Nederland staat op de haatlijst van de groepering. De aankondiging van het verstoren van de uitvaarten, die is gepubliceerd als nieuwsbericht, wordt voorafgegaan en beëindigd met de tekst dat God Nederland haat.


Bij de crash van het vliegtuig van Turkish Airlines kwamen woensdag vijf Turken en vier Amerikanen om het leven. Voor het leven van nog zes inzittenden wordt gevreesd, maar hun nationaliteit is nog niet bekendgemaakt. In het toestel zaten 135 passagiers, onder wie 53 Nederlanders.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig