Van Petegem mikt op vierde zege in Omloop Het Volk
BRUSSEL - Peter Van Petegem kan zaterdag de absolute recordhouder worden qua aantal zeges in de Omloop Het Volk. De aanwinst van Quick.Step-Innergetic won de Belgische openingsklassieker al in 1997, 1998 en 2002.
Door een ziekte, die hem ook tot opgave dwong in de Ronde van de Algarve, werd de voorbereiding van de ’Peet’ dit jaar in de war gestuurd. ,,Ik had last aan maag, darmen en had wat griep. Gelukkig bleef de koorts uit'', zegt Van Petegem.

,,Vorige zondag reed ik wat op de rollen. Veel conditie verloor ik hierdoor niet. Iedereen zal wel klaar zijn zaterdag. Wij gaan alvast om te winnen. Of ik mezelf een kans geef? Er kan maar een iemand winnen en dat is hopelijk iemand van de ploeg. Dat ik recordhouder kan worden? Dat speelt niet echt in mijn hoofd.

Publicitair is deze koers wel heel belangrijk. Maandag staan alle kranten er vol van. Wie wint is een held, wie verliest van de favorieten heeft pech want die wordt een beetje afgemaakt.''

,,Hoe ik de Omloop Het Volk typeer? Tien hellingen en dan een lange vlakke zone met kasseistroken. Vroeger, toen de wedstrijd nog in Gent aankwam, was het na de Molenberg nog twintig kilometer. Nu is er die andere finale. Ikzelf prefereer koersen van om en bij de 250 kilometer. Fysiek ben ik nog net dezelfde als vorig jaar. Natuurlijk is er wel die ploegwissel van Lotto naar Quick Step-Innergetic'', gaat hij verder.

,,Of dit nu mijn revanchejaar moet worden? Ik heb al revanche genomen door naar het team van Patrick Lefevere te trekken. Ik noem de overstap meer een luxeverandering. Ik kom in een nog sterkere ploeg terecht. Dat er nu een andere, betere, wind zou waaien bij Davitamon-Lotto sinds ik er weg ben? Laat ze maar zeggen. Ik lees ook kritiek van sommige renners. Bekijk die hun palmares eens? Ze kunnen er zo geen voorleggen zoals ik kan. Dat ze maar vlug zwijgen'', klinkt het.

,,Zaterdag kennen we dezelfde favorieten als vorig jaar. Er zijn wat verschuivingen geweest van renners die andere ploegen opzochten, maar de namen blijven dezelfde. Of deze editie mijn laatste Omloop Het Volk is? Neen. Misschien mijn voorlaatste'', lacht Peter Van Petegem.