Geen bewijs van racistische uitspraken door Stefan Leleu
Foto: vdb
BRUSSEL - De kamer betaald voetbal van het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de klacht van Standard tegen Stefan Leleu (Zulte-Waregem) verworpen. De verdediger werd er door Standard van beschuldigd zich racistisch te hebben uitgelaten ten aanzien van Marouane Fellaini (Standard) in de wedstrijd Zulte Waregem-Standard.
Leleu had de Rode Duivel verschillende malen bestookt met de opmerking: ,,Ik vraag me af wat jij in de Belgische nationale ploeg doet.'' Fellaini bevestigde dat hij de uitlatingen kon weerstaan tot het einde van de wedstrijd, maar dat hij zich er enorm aan stoorde. Stefan Leleu argumenteerde dat het zijn manier van spelen is. Fellaini zegt dat Leleu doelde op zijn Marokkaanse origine.

Dergelijke feiten kunnen bestraft worden met een boete van 20.000 euro, maar het Sportcomité achtte ze niet bewezen omdat de scheidsrechter geen verslag heeft opgesteld van het incident. Het klasseerde de zaak zonder gevolg.

Na deze beslissing spelde de voorzitter van het Sportcomité de Zulte-Waregem speler wel de les. Hij raadde hem aan zich in de toekomst op het veld alleen met voetbal bezig te houden.

Stefan Leleu werd in het verleden reeds beschuldigd van racisme door Patrick Ogunsoto van Westerlo; hij zou de spits hebben uitgemaakt voor ,,monkey'' (aap). Standard liet op zijn website weten dat het zich niet zal neerleggen bij deze uitspraak.