Ferguson ziet zichzelf nog zeker twee jaar bij ManU
ROME - Sir Alex Ferguson, trainer van de Engelse topclub Manchester United, ziet zichzelf nog minstens twee jaar aan het roer bij de leider in de Premier League. De Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport had een eventueel vertrek aangekondigd.
Over het afscheid van de 65-jarige Schot wordt al jaren gespeculeerd. Fergusons’ contract loopt aan het einde van dit seizoen af, maar kan opnieuw verlengd worden. Old Trafford zal voorlopig geen nieuwe trainer over de vloer krijgen als we de uitlatingen van Ferguson mogen geloven.

,,Weinig kans dat er mij iemand de eerste twee volgende jaren zal vervangen'', antwoordde de coach van de Mancunians. ,,Zoals u weet besliste ik om in 2002 te vertrekken en ik had er meteen spijt van. Mijn pensioen kan wel wachten,'' voegde hij er aan toe.

De naam die het meeste circuleert ter opvolging van de Schot is de Italiaanse trainer Lippi, die Italië verliet nadat het team de wereldtitel had veroverd. Reactie van Ferguson: ,,Elke club met ambitie die eventueel een trainer zoekt, zet Lippi op de eerste plaats. Hij is een uitmuntende coach.''