Scorsese maakt rockfilm
Foto: ap
LOS ANGELES - De Amerikaanse regisseur en oscarwinnaar Martin Scorsese ('The Departed'), gaat een film maken die zich afspeelt in het milieu van de rockmuziek. Dat meldt het Hollywoodblad Daily Variety. Coproducent van de film wordt Mick Jagger, de zanger van de Rolling Stones.
Titel van de film wordt 'The Long Play'. Het scenario zal worden verzorgd door William Monahan, die zondag een Oscar kreeg voor zijn bewerking van het script voor 'The Departed'.

In 'The Long Play' staat de levensweg van twee vrienden uit het rockmilieu centraal. Scorsese en Jagger hebben al eerder samengewerkt. De 64-jarige New Yorkse cineast heeft net een -nog titelloze- documentaire over de Stones ingeblikt, nadat hij in 2005 reeds een docuprent over Bob Dylan ('No direction home') had gemaakt.

Scorseses filmcarrière is overigens één lange liefdesrelatie met muziek. Niet alleen maakte hij films over de blues ('Feel like going home') en over het afscheidsconcert van The Band ('The Last Waltz'), de muziekscores van zijn films puilen uit van pop- en rocksongs.