BERLIJN - Een werkloze Duitser is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf maand voorwaardelijk omdat hij een buffet voor 60 personen had gestolen en het nadien, samen met vrienden, had opgegeten.
De 46-jarige man uit Dortmund bestelde een feestelijk buffet ter waarde van 3700 euro en liet het afleveren aan het clubhuis van een tuincomplex. Kort nadat het feestmaal was afgeleverd belde de dief de traiteur op om te zeggen dat hij een foute bestelling had gemaakt. De man beloofde dat hij het eten zou terugbrengen.

Terwijl de gasten in het clubhuis verbouwereerd toekeken laadde de man het volledige buffet echter in zijn wagen en ging hij er vandoor. Het eten werd niet meer teruggezien.

De dief werd later toevallig herkend door een van de clubleden, die daarop de politie verwittigde. ,,Hij zei dat hij zijn vrienden wou trakteren op iets speciaals”, vertelde rechter Gerhard Breuer in Dortmund. ,,Ik heb hem verteld dat over zijn verhaal een goede film gemaakt kon worden.”

De rechter oordeelde dat de dief, naast de voorwaardelijke celstraf, ook de kost van het buffet aan de traiteur moet terugbetalen.