BRUSSEL - De kogel is door de kerk: Oostende wordt de gaststad voor het duel van de Belgische mannenploeg tegen Duitsland in de kwartfinale van de Wereldgroep van de Davis Cup tennis op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 april. Dat deelde de Vlaamse Tennisvereniging (VTV) dinsdag in een communiqué mee. De ontmoeting vindt plaats in de Sleuyter Arena, de thuishaven van basketbalclub BC Oostende.
Op vrijdag staan er twee enkelpartijen op het programma, zaterdag wordt er een dubbelmatch gespeeld en zondag volgen de laatste twee enkelpartijen. Octagon cis staat samen met de VTV in voor de organisatie.

Maandag kreeg België van de Internationale Tennisfederatie (ITF) nog twee extra dagen om een beslissing over de organiserende stad te nemen. Twee locaties waren nog in de running: de Lotto Arena in Antwerpen en de Searena in Oostende. Het werd dus de kust.

Tickets voor het Davis Cup-duel kosten 30 euro (vrijdag/zondag) of 20 euro (zaterdag). Een abonnement voor de drie dagen kost 75 euro (incl. rood Davis Cup T-shirt). Tickets kunnen vanaf vrijdag 2 maart worden besteld via Tele Ticket Service op 070 / 345 345 of op de