Carrefour lanceert Carrefour Visa-kaart
BRUSSEL - De financiële diensten van distributieketen Carrefour lanceren woensdag de nieuwe Carrefour Visa-kaart. Naast de traditionele functies van een internationale Visa-kaart zal deze nieuwe betaalwijze de Pass-kaart opvolgen waarvan er nu in België zowat 250.000 kaarthouders zijn.
Met de Carrefour Visa-kaart wil de groep een nieuwe generatie betaalkaarten met voordelen in het leven roepen. De kaart is dankzij de samenwerking met Visa bruikbaar in België en 226 andere landen.

,,De nieuwe kaart moet het leven van onze klanten vereenvoudigen, door het beperken van het aantal kaarten in zijn portefeuille. Wij wensen de verkozen betaalwijze te worden voor aankopen van elke dag'', aldus Vincent Nolf, directeur marketing van Carrefour, dinsdag op de persvoorstelling.

De nieuwe kaart combineert de bestaande voordelen (promoties, exclusieve kortingen, enz.) met het betaalcomfort. Verder biedt ze voordelen op vlak van reis- en bijstandverzekering of een aankoopverzekering. ,,Met deze kaart anticiperen we op de markt, die tegen eind dit jaar het systeem Bancontact/Mister-Cash zal verlaten ten gunste van Maestro'', aldus Thierry Gosset, directeur-generaal van Carrefour.

De Carrefour Visa-kaart verschijnt in drie formules (Standard, Classic en Gold), overeenkomstig de noden en verwachtingen van de cliënten en is minder duur dan de traditionele kredietkaarten, aldus Carrefour. In 2007 is de jaarlijkse bijdrage gratis.