Klinsmann krijgt Kruis van Verdienste in Berlijn
Jürgen Klinsmann. ap Foto: © AP
HAMBURG - Voor het eerst sinds hij het gastland naar de derde plaats op de Wereldbeker voetbal 2006 leidde, wordt Jürgen Klinsmann opnieuw in Duitsland verwacht: woensdag ontvangt hij uit de handen van bondskanselier Angela Merkel in Berlijn het Kruis van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland.
De federale regering bevestigde dinsdag het nieuws dat al in enkele media werd meegegeven. Wanneer en waar de ceremonie zal plaatsvinden, werd niet meegedeeld. Volgens de entourage van Klinsmann gaat het om een uitsluitend private aangelegenheid.

Volgens de krant Die Welt zou de ex-bondscoach ook te gast zijn op een ontmoeting van de hoogste Duitse voetballeiders, die donderdag in Berlijn onder leiding van bondsvoorzitter Theo Zwanziger en Franz Beckenbauer, de voorzitter van het WK-organisatiecomité, samenkomen.

Klinsmann keerde na zijn aftreden als Duitse selectie terug naar zijn woonplaats in Californië en sloeg tot nu alle uitnodigingen vanuit Duitsland af. Zo was hij niet van de partij tijdens de huldiging van de nationale ploeg door bondspresident Horst Köhler, en ook de première van de WK-film ,,Deutschland, ein Sommermärchen'' (Duitsland, een zomersprookje) liet hij aan zich voorbijgaan.