BRUSSEL - De Belgische uitgeversgroep Corelio heeft het eveneens Belgische Ackroyd Publications overgenomen. Ackroyd is gespecialiseerd in Engelstalige uitgaven voor de internationale gemeenschap in ons land. De groep geeft onder meer The Bulletin, What's On, Brussels Insider en Antwerp Insider uit.
Ackroyd Publications bereikt wekelijks ongeveer 52.000 lezers in en rond Brussel. The Bulletin heeft een marktaandeel van 44 procent op het vlak van Engelstalige tijdschriften in België. Daarmee is het plaatselijk marktleider vóór The Economist, Time, Newsweek en European Voice. Ackroyd is ook voor vijftig procent eigenaar van de website Xpats.com, een samenwerking met de bank ING.

Corelio, de voormalige VUM, geeft onder meer Het Nieuwsblad en De Standaard uit. ,,Ackroyd Publications is een interessante aanwinst voor de groep'', zegt Jean-Christophe Massart van Sydes, de participatiemaatschappij van Corelio. ,,Het toont onze ambitie om specifieke nichemarkten te benaderen.''

Monique Ackroyd lanceerde The Bulletin in 1962 om de internationale gemeenschap te helpen integreren in België. Het blad profiteerde sindsdien van de komst van de NAVO in 1967 en de sterke uitbreiding van de EU. Sinds 1985 leidt haar zoon John Stuyck het bedrijf. De komende jaren zal hij Ackroyd begeleiden bij de integratie in Corelio.

Enkele weken geleden kocht Corelio Minoc Business Press, de uitgever van onder meer Clickx Magazine, PC Magazine en FWD.