FIFA-baas Blatter komt met nieuw idee: 4 lijnrechters
HAMBURG - Voorzitter Joseph Blatter van de Wereldvoetbalbond (FIFA) pakte nog maar eens uit met een ongewoon voorstel tot regelwijziging: de Zwitser denkt blijkbaar over de invoering van twee extra lijnrechters.
Volgens Blatter zouden op elke zijde van het speelveld twee lijnrechters moeten staan. Door de huidige regel met één assistent per zijde zijn de scheidsrechters ,,diagonaal geörienteerd'' en zouden ze zo enkel een ,,diagonale blik'' hebben.

Sinds het WK van 1998 in Frankrijk treden de scheidsrechters bij internationale opdrachten in een trio aan met twee vaste assistenten. De kwaliteit van de lijnrechters is zo duidelijk verhoogd, merkte Blatter op. De voetbalbaas toverde in zijn achtjarige ambtsperiode al meerdere keren zulke nieuwe ideeën uit zijn mouw: zo pleitte hij ooit al voor grotere doelen. Volgens Eurosoccer wil Blatter dit nieuwe idee ook voorleggen op de vergadering in maart van de International Board, de instantie binnen de FIFA die zich bezighoudt met spelregelkwesties.

Regelwijzigingen hebben in het internationale voetbal grotendeels een meerjarige testfase nodig. Op zijn volgende zitting wil het Uitvoerend Comité van de FIFA zich ook buigen over de invoering van een camera die de doelmond bewaakt.