ROME - Een Italiaanse lerares uit Milaan is ontslagen omdat ze de tong van een luidruchtige zevenjarige leerling heeft afgeknipt. Het voorval deed zich een week geleden voor, maar raakte pas dinsdag bekend.
De 22-jarige onderwijzeres zou er twee keer mee hebben gedreigd de tong van de babbelzieke leerling af te knippen, vooraleer ze de daad ook bij het woord voegde. ,,Steek je tong uit zodat ik ze kan afknippen. Dan zal je wel ophouden met praten!", zou de lerares hebben gezegd. Dat schrijft de krant Corriere della Sera.

De lerares geeft toe dat ze het kind heeft bedreigd met een schaar, maar volgens haar maakte de jongen plots een bruuske beweging met het hoofd, waardoor ze zijn tong raakte.

Het Italiaanse ministerie van Onderwijs heeft de lerares met onmiddellijke ingang ontslagen. Eerst had de basisschool waar het incident zich voordeed, de jonge vrouw al geschorst.

De tong van de jongen kon intussen weer aangenaaid worden, maar volgens zijn ouders is de zevenjarige nog altijd bang om terug naar school te gaan. Hij zou voortdurend nachtmerries hebben en weglopen wanneer hij een mes ziet. De ouders hebben klacht ingediend tegen de school.