DEN BOSCH - ,,De uitspraak schaadt mijn imago.'' Zo reageerde Guus Hiddink dinsdag via zijn advocaat op de voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een geldboete van 45.000 euro die hij van de rechtbank in Den Bosch kreeg opgelegd voor belastingontduiking. De rechtbank acht bewezen dat de bekende Nederlandse voetbalcoach de Nederlandse fiscus in 2003 heeft ontdoken, omdat hij in België stond ingeschreven maar daar niet echt woonde.
De bondscoach van Rusland is vrijgesproken voor de periode in 2002. Hij zou toen wel de intentie hebben gehad om zich in België te vestigen.

Het parket (Openbaar Ministerie) had een celstraf van tien maanden geëist tegen de oud-trainer van PSV. De straf valt lager uit dan de eis, omdat niet precies valt aan te tonen voor hoeveel Hiddink de fiscus heeft benadeeld. De rechtbank kon niet exact vaststellen welke inkomsten Hiddink in 2002 of 2003 heeft genoten. De openbare aanklager stelde drie weken geleden dat de trainer de belasting in 2002 en 2003 voor 1,4 miljoen euro heeft ontdoken.

Zowel het OM als Hiddink kunnen binnen de twee weken beroep tegen de uitspraak van de rechtbank aantekenen. ,,We gaan ons daarover beraden'', stelde Hiddinks raadsman. ,,Hiddink is blij dat de straf lager is uitgevallen. Maar zijn imago is wel degelijk beschadigd.''