EasyJet start vluchten vanop Brussels Airport
BRUSSEL - De Britse lowcost-luchtvaartmaatschappij EasyJet start met vluchten vanop Brussels Airport. Vanaf 29 juni komt er een verbinding Brussel-Genève. Dat maakte het bedrijf dinsdag op een persconferentie bekend.
Er waren al een poos geruchten over de komst van Easyjet. Die komst past ook in de strategie van Brussels Airport om meer lowcost-maatschappijen aan te trekken.

"Wij zijn in bijna alle grote Europese hoofdsteden aanwezig. Er is ook in Brussel een belangrijk potentieel", verklaarde Peter Voets, marketingdirecteur van Easyjet. De verbinding Brussel-Genève wordt als interessant beschouwd wegens de talrijke internationale instellingen in beide steden. Dat er gekozen is voor Brussel en bijvoorbeeld niet voor de luchthaven van Charleroi, heeft te maken met het feit dat Easyjet verkiest om op grote luchthavens actief te zijn. Volgens Voets was er hier "een echt tekort". De maatschappij mikt zowel op zakenreizigers als toeristen.

De verbinding Brussel-Genève zal één keer per dag worden uitgevoerd met een Airbus A319, met 156 zetels. De prijs voor een ticket begint aan 32,99 euro enkele reis. Mogelijk zal de frequentie vanaf september worden opgetrokken tot twee vluchten per dag.

François Bacchetta, directeur-generaal voor Easyjet Frankrijk en Benelux, weigerde zich dinsdag uit te spreken over eventuele nieuwe bestemmingen vanuit Brussel, "omwille van redenen van concurrentie". Mogelijk komen er de volgende twee jaar wel nog bestemmingen bij, luidde het.