Pierre Chevalier topman af bij Forrest-groep
BRUSSEL - Pierre Chevalier (Open Vld) neemt ontslag uit al zijn functies bij George Forrest International (GFI). ,,Ik ben de ongegronde verdachtmakingen meer dan beu'', verklaarde hij. Met zijn ontslag wil Chevalier alle schijn van belangenvermenging vermijden.
Vanmorgen raakte bekend dat Pierre Chevalier aangesteld is als gedelegeerd-bestuurder van GFI, de holding van de veelbesproken Belgisch-Congolese zakenman George Forrest.

De Forrest-groep is een belangrijke speler in de Congolese mijnbouw. Forrest is ook de grootste geldschieter van de partij van president Kabila.

Volgens Chevalier was er geen gevaar voor belangenvermenging omdat was afgesproken dat hij zich als speciaal gezant voor de VN-veiligheidsraad niet zou inlaten met Congo.

Chevalier is boos omwille van de druk die op hem is uitgeoefend. Hij vindt het niet normaal dat hij voortdurend omwille van zijn bestuursmandaten aangevallen wordt, terwijl anderen mandaten hebben bij bedrijven als Lernout & Hauspie of Umicore en zonder commentaar vice-voorzitter zijn van de Europese conventie.