TURIJN - De Italiaanse autoconstructeur Fiat heeft vorig boekjaar zijn verlies kunnen terugdringen tot 1,9 miljard euro. In 2002 bedroeg dit nog 4,2 miljard euro. Dat meldde de groep bij de voorsteling van haar jaarresultaten.

De operationele winst verbeterde ook met 252 miljoen euro en staat nu op min 510 miljoen. De cijfers komen overeen met de verwachtingen van analisten.

De nettoschulden zijn met 0,8 miljard euro gedaald tot 3 miljard euro. De omzet daalde van 55,6 miljard euro tot 47,3 miljard euro. ,,We moeten nog een lange weg afleggen, daar zijn we van overtuigd, maar de ommekeer zit er aan te komen'', aldus gedelegeerd bestuurder Giuseppe Morchio.

Fiat, de grootste Italiaanse autoconstructeur, schrapte vorig jaar 12.000 banen en verkocht voor 10 miljard euro aan aandelen. In een poging om weer een topspeler op de Italiaanse auto- en aandelenmarkt te worden, lanceerde het bedrijf onlangs negen nieuwe modellen. Een saneringsplan zou het bedrijf tegen 2005 weer winstgevend moeten maken.