De sneeuw doet bij organisatoren van de Omloop het Volk en Kuurne-Brussel-Kuurne de spanning hoog oplopen. De Oude Kwaremont is half bedekt met sneeuw en ook de rest van de heuvels liggen er allesbehalve goed bij.

,,Ik ben vanmorgen opnieuw vroeg uit bed gesprongen om de toestand op de wegen te gaan bekijken'', stelt Lucien Van Hoorde, koersdirecteur van de Omloop Het Volk. ,,De Knokteberg na 44 kilometer koers zullen we wellicht mogen vergeten. Het duurde vrijdagmorgen ongeveer een kwartier voor ik zelf boven was.''
,,We dokteren volop alternatieven uit. De grote banen zijn sneeuwvrij, de landelijke wegen niet. We blijven echter optimistisch. Indien het vannacht droog blijft zie ik geen enkel probleem. Ik hoop het alvast. En voor de rest evalueren we van uur tot uur'', aldus nog Lucien Van Hoorde.

Enkele gevaarlijke passages verdwijnen wel uit het parcours. De Knokteberg valt al zeker weg, de Côte de Trieu en de Kanarieberg ondergaan wellicht hetzelfde lot. De organisatoren hebben een alternatief parcours uitgestippeld en noemen het verdwijnen van die hellingen geen groot probleem.

Kuurne
Ook in het West-Vlaamse Kuurne staat de telefoon roodgloeiend. Marc Vandevyvere, organisator van Kuurne-Brussel-Kuurne,,Donderdag nog kreeg ik veel telefoontjes met de vraag of de koers wel zou doorgaan. Bij ons in Kuurne lag er op dat moment zelfs geen sneeuw meer, dus hadden we helemaal geen probleem. Dat is vandaag helemaal anders. Wij nemen constant contact op met de technische diensten van de gemeenten die we zondag aandoen. ,,We zijn een alternatief parcours aan het uitstippelen. We doen dan misschien geen of minder heuvels. Het is in elk geval beter dan de boel af te gelasten.''

,,De ultieme beslissing wordt pas zondagochtend om 11 uur genomen. Als het echt niet gaat tja, dan moet het wel en wordt er dit jaar niet gekoerst in Kuurne-Brussel-Kuurne, net zoals in 1986 en 1993''.