KV Mechelen op weg naar nieuwe bekerfinale
Foto: belga
Ondanks een fel slotoffensief, waarbij de Mechelse defensie kraakte maar niet begaf, plaatste Westerlo zich niet voor de halve finales van de Cofidis Cup. KV Mechelen goot de fundamenten voor de kwalificatie in de thuismatch met behulp van de twaalfde man.

KV Mechelen verraste met Rossini in de basis, maar vooral Westerlo wist dat het moest winnen na de 3-2 die nog alles openliet voor de return van gisteren. De thuisploeg bracht met Dekelver, Ceesay en Ruiz drie spitsen aan de aftrap. De eerste bal tussen de palen was van Iakovenko, aan de overzijde rekte De Winter zich op een voorzet van Ghomsi.

Terwijl Ruiz nauwlettend in de gaten werd gehouden, probeerde Mununga een aantal keer wat leuks. De eerste kans was een kopbal van Rossini, maar Delen stond pal. Aan de overzijde zag Dekelver een goal afgekeurd wegens offside. Iakovenko werd intussen geviseerd door de bezoekers na zijn provocaties in Mechelen. Meteen daarop trapte Rossini voorlangs. Op pass van Vanaudenaerde ging Ruiz diep maar de Colombiaan, wier schot tegen de paal ging, werd ten onrechte in buitenspel beoordeeld.

Een mooie eentijdsactie met Dekelver, Farssi en Vanaudenaerde ging verloren na een povere voorzet van de Bruggeling. Ondertussen trachtte Malinwa Iakovenko meer en meer uit zijn lood te slaan. Persoons realiseerde echter de fausse queue: een compleet gerateerd schot.

Dekelver kon dan weer niet bij een voorzet dankzij goed werk van Ghomsi. Een verrassende zwieper van Iakovenko zorgde ervoor dat de naam van de Oekraïner voor het eerst vanop de juiste tribune - en met meer sportieve intenties - werd gescandeerd.

Omdat geen Mechelaar bij een voorzet-schot van Mununga - die Delen bij de eerste sneeuwval mooi in de wind zette - kon en ook Biset net als in de heenmatch zijn kans op een kopbalgoal verkeek, stond Westerlo - KV Mechelen aan de rust 0-0. Westerlo kwam gretig uit de kleedkamer: Biebauw bracht redding op Iakovenko's schot en Dekelver kopte naast op voorzet van Delen.

Ceesay en een nog niet scherpe Ruiz geraakten niet door de Mechelse defensie.

Voor Westerlo was het duidelijk leuker om van de Malinwaspionkop weg te spelen. Toch dook Nong in de rug van Van Kerckhoven op, maar hij knalde over. Ruiz bereikte bijna Ceesay, en meteen daarop deed Dekelver een gelijkaardige inspanning maar zelfs met glijdwerk kreeg Ruiz de bal niet tegen de netten.

KV Mechelen trachtte op de counter de openingen te vinden en de partij werd bij momenten bijna een even felle beleving als de heenmatch. Rossini zocht het gras op in de zestien, maar de Wouters floot niet. Na een gekraakt schot van Nong kon Westerlo een doorbraak forceren, maar de ploeg werd teruggefloten omdat Ivens geblesseerd tegen de grond lag. KV Mechelen speculeerde op corners, maar ook een goede vlam van Gorius ging over. Waar Ruiz in twee tijden niet kon besluiten, leek het Iakovenko wel te lukken, maar Persoons keerde van de lijn. Ook invaller Van Hout kopte bijna raak, maar Biebauw stond pal. Westerlo bouwde de hete standjes op voor de neus van Biebauw, maar de bal wilde er niet in.