Roeselare maakte met een doelpunt in de slotfase een einde aan de bekerambities van Kortrijk, dat met verdedigende intenties naar Schiervelde was afgezakt. Die tactiek leek lang te renderen maar Dequevy besliste er anders over en bracht Roeselare in de halve finales.
Door de late tegendoelpunten van vorige week, kondigde deze terugmatch zich aan als een spannend duel. Kortrijk-trainer Leekens maakte zijn intenties duidelijk in de ploegopstelling. Op liefst vier plaatsen wijzigde hij zijn elftal in vergelijking met de heenmatch. Capon en Belhoucine bleven noodgedwongen geschorst aan de kant, terwijl Kums en Bakour tactisch niet in het plaatje pasten. Kums werd dit weekend nochtans gespaard voor deze belangrijke derby. De Beule, De Ly, Messoudi en Verbrugghe waren de nieuwkomers. Voor De Ly waren dit de eerste speelminuten in vijf maanden. Vreemd genoeg zat bij Roeselare ook Rukavytsya op de bank. De Australiër sukkelt met de adductoren en coach Van Wijk hield hem uit voorzorg aan de kant met het oog op een belangrijk competitieslot.

Wegglijden

Roeselare startte met de meest aanvallende intenties. Veel kreeg Verbauwhede echter niet om handen om zich op te warmen. Slechts halverwege de eerste helft moest hij attent zijn op een shot van Dissa, die opnieuw in de ploeg stond na zijn goede invalbeurt vorige week. Sierens had het aan de overkant nog erger te verduren. Hij moest na meer dan een half uur voor het eerst aan de bak om een scherpe voorzet van Hempte te verijdelen. Meer moeite had hij echter op een pegel van Ciman, afgevuurd van op dertig meter. De thuiskeeper zorgde even voor halfweg bijna voor de doodssteek van zijn club toen hij weggleed bij een uittrap. Pavlovic kon echter niet profiteren en de lob belandde in de armen van de verbouwereerde goalie. De Roeselaarse harten konden nog één keer voor de rust sneller slaan, maar het schot van Pryor zoefde over de lat.

Dezelfde 22 spelers zouden er in de tweede helft een beter kijkstuk proberen van te maken. Kortrijk kon meer dreigen. Eerst werkte Sierens een gevaarlijke voorzet van Ciman weg en Eyjolfsson kon maar net voorkomen dat Ibou ploegmaat Benteke kon bereiken.

Delirium

Op het uur probeerde Van Wijk met Rukavytsya de bakens te verzetten. De vinnige aanvaller zorgde meteen voor meer aanvallende impulsen. Een doelpunt van Mirvic werd terecht voor buitenspel afgekeurd. Leekens had intussen ook al, de door AA Gent begeerde, Messoudi vervangen door Kums.

De thuisploeg rook zijn kans en Van Loo zag een knappe run stranden op het been van Vandenbroeck. Verbauwhede kreeg echter weinig werk op te knappen en het bleef uitkijken voor de Kortrijkse counter, waarvan Hempte er met een strak schot bijna één verzilverde. Dequevy glipte echter door de stevig opgebouwde Kortrijkse verdedigingsgordel na een dubbelpass met Nikolic en bracht Schiervelde in een waar delirium door de bal keurig naast Verbauwhede te plaatsen.

Benko was de laatste troef die Leekens nog probeerde uit te spelen. Veel meer dan slordige druk naar voren leverde zijn zet niet op. Het thuispubliek bibberde steeds meer naarmate de seconden verstreken en dit vooral toen Pavlovic een corner nipt over kopte. Meteen het laatste wapenfeit van een spannende maar weinig hoogstaande kwartfinale.