In het casino van Middelkerke werd woensdagnamiddag het wielerteam Jong Vlaanderen-Bauknecht, klaar voor het zevende seizoen, voorgesteld. De continentale ploeg telt 18 renners, van wie de helft ’nieuwkomers’. De zwart-gele brigade blijft ook dit seizoen detectie, opleiding, begeleiding en doorstroming hoog in het vaandel dragen.
'Het was niet simpel om het vooropgestelde budget rond te krijgen, maar daar zijn we wel weer opnieuw in geslaagd', stelde algemeen manager Freddy Missotten.

'We geven 18 mensen de kans om het vak van wielrenner te leren en dat verder uit te bouwen. Door de jaren heen wisten al een pak renners die bij Jong Vlaanderen aan de slag gingen door te breken bij ’grotere’ ploegen, zoals Jurgen Roelandts, Dominique Cornu, Iljo Keisse en Greg Van Avermaet. Wij geven onze renners dit jaar de kans om hen in zowat 150 koersdagen hun kunnen te bewijzen. Ondertussen zit de stage in het Spaanse Benicasim erop en volgt er nog een stage in Lloret de Mar (3-10 februari) om in ideale omstandigheden aan de start te komen van het seizoen, dat wij aanvatten in Hamont-Achel'.

Teamsamenstelling:
  • Eliterenner met contract: Steven De Neef
  • Eliterenners zonder contract: Joeri Calleeuw, Timothy Dupont, Steve Schets, en nieuwkomer Benjamin Verraes
  • Beloften: Sibrecht Pieters, Kenny Terweduwe, Sven Vandousselaere, Niels Vandyck, Gert-Jan Van Immerseel, en nieuwkomers Joaquim Durant, Garrit Broeders, Niels Schepmans, Kevin Verwaest, Brian Ligneel, Jorg Pannekoek, Pieter Serry, Björn De Decker
  • Sportdirecteurs: Andy Missotten en Danny Schets
  • Trainer: Erwin Borgonjon
  • Algemeen directeur: Freddy Missotten