Dokters laten kogel in hoofd van Cabañas zitten
Foto: afp
Dokters lieten kogel in hoofd van de Paraguyaanse voetbalinternational Salvador Cabañas voorlopig zitten. Ze vrezen schade te zullen aanrichten als ze die nu verwijderen. Cabañas werd maandag in het hoofd geschoten in een bar in Mexico City, de stad waar hij voetbalt. ‘Dat de kogel blijft zitten, vormt geen gevaar’, aldus de dokters. ‘Het menselijk lichaam kan de aanwezigheid van metaal accepteren.
De 29-jarige aanvaller ging kort na het schietincident onder het mes, maar de kogel bleef vooralsnog zitten. ‘Zijn toestand is gunstig geëvolueerd’, zegt Ernesto Martinez Duhart, de chirurg die Cabañas opereerde. ‘We hebben gemerkt dat hij wakker begint te worden als we de verdoving minderen. Hij herkende zijn familie en dat is erg geruststellend. We gaan hem nog een tijdje onder verdoving houden om het genezingsproces te bespoedigen.’

Intussen is ene Jose J. Balderas Garza door de Mexicaanse politie geïdentificeerd als verdachte voor de schietpartij. Op een bewakingsvideao was te zien hou hij kort voor het schot in de wc ging met een bodyguard.