In de woning in Luik die woensdagmorgen instortte als gevolg van een gasexplosie, wonen officieel twaalf mensen. Maar hoeveel mensen zich op het moment van de ramp werkelijk in het gebouw bevonden, is nog altijd niet geweten, zo bevestigde onder meer de Luikse procureur-generaal Cédric Visart de Bocarmé.
In de rue Léopold worden meerdere gebouwen door het gerecht in het oog gehouden voor huisjesmelkerij. Daardoor is het moeilijk om uit te maken hoeveel mensen er effectief in die gebouwen wonen.

Maar het is niet duidelijk of het getroffen pand eveneens het onderwerp vormde van een dergelijk onderzoek. 'Er is ongerustheid omdat we dat niet weten', verduidelijkte de Luikse procureur-generaal woensdagochtend ter plaatse.

Het lijkt erop dat minstens twee mensen zich momenteel nog onder het puin bevinden, sommige bronnen maken zelfs melding van vier personen. 'Maar we kunnen niets bevestigen', verklaarde Christian Beaupère, korpschef van de politie.

Het is onzeker hoeveel personen er in de twee gebouwen aan de rue Léopold 19 en 21 wonen. Elk van de gebouwen telt een tiental appartementen of studio's. Het is nu al gebleken dat niet alle bewoners van de panden als dusdanig geregistreerd zijn.