Skikampioen Bode Miller gaat tennissen
Foto: afp
Skikampioen Bode Miller wil eind augustus het US Open tennistoernooi spelen. De 32-jarige Amerikaan verklaarde dinsdag dat hij aan de nationale play-offs zal deelnemen. Daarin is een wildcard voor de kwalificaties van het grandslamtoernooi te verdienen.
Miller is viervoudig wereldkampioen, tweevoudig olympisch vicekampioen en stak twee keer de eindzege in de Wereldbeker Alpijns skiën op zak. Hij is echter ook handig met een tennisracket. In 1996 was hij schoolkampioen in Maine.

'Tennis is altijd een deel van mijn leven geweest', verklaarde Miller dinsdag. 'Ik kijk er naar uit om aan de play-offs mee te doen. Het is een geweldig concept. En zo kan ik mijn conditie na de Olympische Spelen en het wereldbekerseizoen op peil houden. Het is eens iets anders.'

De regionale play-offs vinden plaats april tot juni. Deelnemers moeten minstens veertien zijn, bij de Amerikaanse tennisbond aangesloten zijn en 125 dollar inschrijvingsgeld betalen.

Andere vereisten zijn er niet. Om zich op de hoofdtabel van het US Open te plaatsen zal Miller een vijftiental wedstrijden moeten winnen.