ROTTERDAM - Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa is gisterenavond officieel begonnen in aanwezigheid van koningin Beatrix en president J. Sampaio van Portugal. Rotterdam deelt de titel culturele hoofdstad met de Portugese havenstad Porto.
Volgens de voorzitter van Rotterdam 2001, Paul Nouwen, zal Rotterdam zich het komende jaar presenteren als ,,broedplaats voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunst, architectuur en multicultuur''.

,,De stad wil laten zien dat alles, waarvan velen denken dat het er niet is, er wèl is'', aldus Nouwen in zijn toespraak. Burgemeester Opstelten van Rotterdam noemde de havens van zijn stad en Porto een ,,uniek toneel voor de culturele hoofdstad''.

Het programma van Rotterdam 2001 bestaat uit 333 onderdelen. Op 1 januari begon het culturele jaar al officieus met een daklozenmanifestatie in de Laurenskerk. Verder zijn in de stad al diverse projecten te zien zoals Going Dutch waarbij bedrijven een kunstwerk uit hun collectie op hun gevel projecteren.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig