GENT - In de Sleepstraat in Gent zijn er zaterdag rond middernacht achttien schoten gelost bij een schietpartij. Er zouden geen slachtoffers zijn gevallen, zegt de lokale politie van Gent.

Het parket van Gent heeft nog geen duidelijkheid over de aanleiding van het incident, waarbij vier mannen van Turkse afkomst betrokken waren.

Omstreeks 00.30 uur ontstond er op straat een ruzie tussen de mannen. Twee van hen, een man van 20 en een van 22, sprongen in hun wagen. Ze verklaarden dat ze beschoten werden door de twee andere Turken. De politie vond 18 kogelhulzen terug.

De bestuurder verloor in zijn vlucht de controle over zijn wagen en reed in op pizzeria Murat in de Sleepstraat. De inzittenden werden meegenomen voor verhoor en stonden zondagmorgen nog steeds ter beschikking van het parket. Naar de vermoedelijke schutters wordt nog gezocht.

De precieze omstandigheden en aanleiding van de schietpartij zijn nog niet bekend; de afgelegde verklaringen spreken elkaar tegen. Het parket van Gent onderzoekt de zaak

De Sleepstraat is bekend in Gent om zijn concentratie van Turkse eethuizen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in