LONDEN _ De Britse minister van Financiën Gordon Brown wil 100 miljoen pond (bijna 7 miljarden frank) extra vrijmaken voor de strijd tegen terreur. Dat heeft de Britse krant The Times vandaag gemeld.
Brown maakt de extra uitgave volgens de krant dinsdag bekend. Een vijfde deel van het geld zou naar de bestrijding van financiering van het terorisme gaan.

Ramstein

Drie Duitse militaire transportvliegtuigen zijn vandaag vanuit het Amerikaanse militaire vliegveld in Ramstein vertrokken naar een militaire basis in Turkije. Daarmee is de Duitse bijdrage aan de operatie Enduring Freedom (Duurzame Vrijheid) in en rond Afghanistan formeel begonnen.

De toestellen vervoeren 8,8 ton dekens, medicijnen en andere goederen. Die worden vanuit de basis in het Turkse Incirlik door de Amerikaanse luchtmacht verder vervoerd naar Afghanistan.

Duitsland heeft bijna 4000 soldaten toegezegd voor de militaire operatie. Behalve de bemanning van de transportvliegtuigen zijn er maandag geen andere militairen in actie gekomen. Berlijn heeft eerder gezegd niet deel te zullen nemen aan grondoperaties in Afghanistan of aan de bombardementen.