Een 73-jarige Belgische passagier is onwel geworden aan boord van een vakantievlucht. Het vliegtuig moest hierdoor een tussenlanding in Praag maken, maar de man overleed toch. Dat meldt Thomas Cook maandag.

De 73-jarige klant werd onwel op een vakantievlucht van het Turkse Antalya met bestemming Brussel. Het cabinepersoneel bracht de kapitein hiervan onmiddellijk op de hoogte en vroeg andere passagiers om assistentie. Aan boord hebben twee dokters en één medische assistente zich aangemeld en die hebben de passagier de nodige hulp en zorgen toegediend.

De kapitein besliste onmiddellijk om de koers te wijzigen naar een dichtbijgelegen vliegveld. Het vliegtuig landde om 12.19 uur lokale tijd in Praag en was om 12.21 uur aan de gate, aldus Thomas Cook.

De overleden passagier maakte met zijn echtgenote deel uit van een groep. Zijn vrouw en de overige leden van deze groep beslisten met hetzelfde toestel naar België terug te keren. Zodra alle formaliteiten vervuld zijn, wordt de overleden persoon naar België gerepatrieerd.

Om 16.30 uur Belgische tijd zette de Pegasus-vakantievlucht zijn koers naar Brussel voort en landde omstreeks 17.30 uur in Zaventem met de passagiers.