Justitie in de Amerikaanse staat Ohio heeft moeite met het vinden van artsen die willen adviseren over de toediening van de doodstraf. Dat zegt procureur-generaal Richard Cordray van Ohio.
Volgens Cordray hebben artsen zowel ethische als beroepsmatige bezwaren tegen het adviseren over de beste manier om dodelijke injecties toe te dienen aan ter dood veroordeelden. In Ohio zijn alle geplande voltrekkingen van de doodstraf tot nader order opgeschort, naar aanleiding van een mislukte executie op 15 september. Het ging daarbij om een drugsverslaafde ter dood veroordeelde die geen aderen meer had die geschikt waren voor injectie.

Justitie in Ohio heeft advies nodig van medici om dergelijke mislukkingen in de toekomst te voorkomen, aldus Cordray. Maar die zijn kennelijk niet erg bereid met de regering over de kwestie van gedachten te wisselen. Cordray heeft rechters, politiemensen en volksvertegenwoordigers gevraagd mee te helpen zoeken naar medici die wel bereid zijn justitie van advies te dienen.