Dalai Lama blij met gordels van Gella
Foto: belga
Gella Vandecaveye heeft tijdens haar wereldreis een ontmoeting gehad met de Dalai Lama. De ex-judoka had een gesprek van 20 minuten met de spirituele leider. In tegenstelling tot haar ontmoeting met de Russische premier Poetin, verliep het gesprek met de Dalai Lama heel spontaan schrijft Vandecaveye op haar blog.
Als geschenk had Vandecaveye twee gordels mee, een zwarte en een rood-witte gordel met zijn naam in gouden letters op geborduurd, speciaal laten maken in Japan. Toen de Dalai Lama de gordels kreeg stond hij plots op om er een rond zijn middel te knopen. 'Dit was het meest spontane en hilarisch moment van de ganse audiëntie!', aldus Vandecaveye.

'Onze persoonlijke audiëntie was een onwaarschijnlijk intense ervaring gepaard gaande met een diepgaande ontroering! Ik ben even mijn kluts kwijt.', schrijft de ex-judoka nog op haar blog. 'Ik informeerde naar zijn gezondheid en waar hij zijn motivatie en doorzetting haalt om zich op een geweldloze manier te blijven inzetten ondanks zijn leeftijd? Of hij nog een droom heeft? Hij staat elke morgen om 3.30u op, gaat veel stappen en stelt het goed na zijn hartoperatie van vorig jaar. Zijn innerlijke motivatie is zijn drijfveer'

Er staan geen grote ontmoetingen meer op het programma tijdens het vervolg van Gella's wereldreis. Nu wil ze drie maanden door India reizen, 'van het hoge en koude noorden tot het warme en vochtige zuiden'.