Of ze nu in Brasschaat of Schotland wonen, ex-doelmannen van SK Beveren zijn altijd goed voor gênante tv-momenten. Graham Stack, in het seizoen 2002-2003 aan de Wase club uitgeleend, deed de Schotse grootmoedertjes zondagmiddag in hun thee verslikken door zijn broek op de knieën te laten zakken tijdens een interview van twee ploegmaats. De biggetjeskleur van Stacks billen sprak zijn Belgische collega Ma’Kalambay meteen vrij van elke verdenking.
Stacks geïnterviewde ploegmakkers van Hibernians, Kevin McBride en Liam Miller, konden hun lach niet bedwingen toen hij op de achtergrond naakt stond te springen. De op en top professionele cameraman van Reporting Schotland, een zondagmiddagprogramma, hield het hoofd koel en zoomde in op de roze hespen van de 28-jarige Stack.

‘Het was verontrustend dat de camerman inzoomde’, aldus Stack achteraf. ‘Maar mijn billen konden een beetje kleur gebruiken. De ploegmakkers hadden al eens gezegd dat ze er perzikachtig uitzagen, wat eveneens verontrustend was. Dus dacht ik: ik doe even mijn spullen uit.’

Graham Stack is ook met zijn kleren aan goed bezig bij Hibernians. Hij keepte er Rode Duivel Ma’Kalambay uit doel. Met zijn streakersactie verdrong hij Ma’Kalambay nog wat meer uit de aandacht.

Bij de verbouwereerde tv-kijkers zondag ook de familie Hughes, waarvan gezinshoofd John manager is van Stack bij Hibernians. Hij kreeg prompt de slappe lach. ‘Mijn vrouw vroeg me wie dat was op tv’, aldus John Hughes. ‘Ik antwoordde dat het om onze keeper ging. Waarop een van mijn tweelingzonen: Ma’Kalambay?

‘Ik zei: Oh nee. Die had ik wel herkend, denk ik’, zo alludeerde Hughes op de huidskleur van Ma’Kalambay, die Congolese ouders heeft. Het pleitte onze landgenoot meteen vrij van iedere verdenking.