Lessen onderbroken voor leraar Arnauts
Leraar Carl A. sleurt Jonathan door het leslokaal, houdt het hoofd van de jongen onder de kraan en boven een emmer met mortel. Jonathan krijgt ook enkele rake trappen.

In het SIBBO, een school voor buitengewoon onderwijs, in Tongeren worden de lessen maandag van 12.50 tot 14.40 uur onderbroken uit solidariteit met Carl Arnauts, de leraar die een jongen met een licht-mentale handicap zwaar aanpakte.

De 55-jarige leraar aan het Mariadal in Hoegaarden kreeg vorige week van de Leuvense strafrechter de gunstmaatregel van opschorting van straf nadat hij in november van vorig jaar een leerling met zijn hoofd in een emmer mortel stak.

Arnauts moest aan de leerling en diens vader wel een schadevergoeding van in totaal 1.000 euro betalen. Het is precies wegens die 'geldboete' dat de Tongerse school een solidariteitsactie opzette. Het initiatief voor de actie komt van Francis Bellefontaine, een leraar bouw aan het SIBBO.

Volgens Bellefontaine kan de veroordeling van de leraar 'verregaande gevolgen' hebben. 'We hebben het er maandagmorgen met de leerlingen over gehad. Ze waren er zich terdege van bewust dat ze soms te ver gaan en hun leraars ver kunnen drijven. Het is niet de bedoeling om de gemoederen nog verder te verhitten, maar enkel om een signaal te geven dat wij begrip kunnen opbrengen voor de handelingen die de man stelde', zo luidt het.

De leerlingen en leerkrachten zullen tijdens de actie verzamelen op de speelplaats. Bellefontaine kreeg toelating voor zijn actie tijdens een algemene vergadering op de school.