WASHINGTON - In het onderzoek naar de sluipschutter die in de omgeving van de Amerikaanse hoofdstad Washington tien mensen doodschoot, is zaterdag een derde persoon aangehouden. Hij geldt volgens de FBI niet als verdachte maar als ,,belangrijke getuige".
De 26-jarige Nathaniel Osbourne werd in de staat Michigan opgepakt. Hij staat geregistreerd als mede-eigenaar van de blauwe Chevrolet Caprice. Deze wagen werd door de verdachten vermoedelijk gebruikt bij de moorden. Liggend in de auto zou de dader door een gat in de kofferbak op de slachtoffers hebben geschoten.

De 26-jarige Nathaniel Osbourne werd in de staat Michigan opgepakt. Hij staat geregistreerd als mede-eigenaar van de blauwe Chevrolet Caprice. Deze wagen werd door de verdachten vermoedelijk gebruikt bij de moorden. Liggend in de auto zou de dader door een gat in de kofferbak op de slachtoffers hebben geschoten. De staat Maryland heeft de verdachten John Allen Muhammad (41) en de 17-jarige John Lee Malvo aangeklaagd voor zes moorden. Tegen beide mannen zou de doodstraf worden geëist, aldus de Britse zender BBC.

Ook in de zuidelijke staat Alabama is een aanklacht wegens moord ingediend tegen Muhammad en Malvo. Zij worden verdacht van het doodschieten van een vrouw vorige maand tijdens een overval in de stad Montgomery.