BRUSSEL - Vrijdagmorgen is in een bankkantoor van Fortis in Elsene een verdachte omslag met wit poeder aangetroffen. De civiele bescherming nam de omslag mee voor onderzoek. Dat heeft het Brusselse parket zaterdag bekendgemaakt. Ook in Ukkel duikt een poederbrief op.
Een bankbediende van het filiaal in Elsene opende rond 09.15 uur een omslag waarin wit poeder zat en een brief, geschreven in het Arabisch. Op de brief stond ,,afdeling van het Justitiepaleis".

De civiele bescherming kwam ter plaatse en nam de verdachte omslag mee. Een vrouw, die door een bankbediende ervan verdacht wordt de brief verstuurd te hebben, werd meegenomen voor ondervraging.

Zaterdagmiddag is een verdachte omslag met wit poeder opgedoken in Ukkel. De man die de omslag ontving, heeft die overgebracht naar het politiecommissariaat in Ukkel. Dat werd zaterdagavond vernomen in politiekringen.

Nog omslagen

De voorbije week doken nog omslagen met verdacht poeder op in het Brusselse. Vrijdag kwam een enveloppe met wit poeder aan in een kantoor van de Socialistische Mutualiteiten in Ukkel. Op de enveloppe was iets geschreven in het Arabisch. Dinsdag doken drie omslagen met wit poeder op in drie Brusselse gemeenten. De verdachte brieven waren verstuurd naar twee bankkantoren in Etterbeek en Sint-Pieters-Woluwe en naar de dienst boekhouding van het UCL-ziekenhuis in Sint-Lambrechts-Woluwe.