BRUSSEL - De radiozenders van de Franstalige openbare omroep RTBF brengen dit weekeinde een minimumprogramma. De socialistische overheidsvakbond CGSP staakt tegen het herstructureringsplan van de nieuwe afgevaardigd-bestuurder Jean-Paul Philippot.
De vijf zenders van RTBF-radio, La Première, Fréquence Wallonie, Bruxelles Capitale, Radio 21 en Musique 3 sturen non-stop een muziekprogramma de ether in. Het weerbericht, de verkeersinformatie en de nieuwsuitzendingen 's ochtends en 's avonds blijven wel behouden.

De CGSP protesteert tegen het feit dat de afgevaardigd-bestuurder geen ruimte laat voor discussie over het herstructureringsplan 'Magellan'. Philippot wil de radiostudio's in Luik en Namen sluiten, zegt de vakbond, en alles concentreren in Brussel en Bergen. De CGSP wil dat in Namen en Luik een ,,betekenisvolle" radioproductie behouden blijft. De vakbond betwist daarnaast de cijfers die de afgevaardigd-bestuurder over de mogelijke kostenbesparingen naar voren schuift.

De christelijke vakbond CSC doet niet mee. Zij vindt het te vroeg om nu al te staken, de discussie over het plan is nog niet afgesloten, luidt het. Maandag beginnen vakbonden en directie over het luik televisie uit het herstructureringsplan te praten.