MOSKOU - De Russische minister van Binnenlandse Zaken Boris Gryzlov heeft zaterdag een grootscheepse politie-operatie in gang gezet om het ,,Tsjetsjeense terreurnetwerk" in Moskou en omgeving te ontmaskeren. De actie heeft al tot verschillende arrestaties geleid.
Drie met pistolen en explosieven gewapende mannen afkomstig uit de opstandige Kaukasusrepubliek werden in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt. Dat heeft het persagentschap Interfax gemeld, hierbij politiebronnen citerend.

Het is niet duidelijk of de drie gearresteerde mannen iets te maken hebben met het gijzeldrama dat plaatsvond.

Zaterdag al zijn drie gijzelnemers, onder wie een vrouw, na de gijzeling opgepakt. In de loop van zaterdag werden in de Russische hoofdstad nog eens vier mogelijke medeplichtigen opgepakt.

Terreurnetwerk

,,We hebben alle redenen om te geloven dat er in Moskou een terreurnetwerk opereert," zei Gryzlov tijdens een vergadering met de top van de politiediensten. De minister heeft bevolen om alle geïsoleerde lokaties, rusthuizen, verlaten militaire bases en andere plaatsen waar zich mogelijk terroristen ophouden, te laten uitkammen.