Nul op zes voor Buffalo’s
Foto: photo news
Zulte Waregem heeft AA Gent een nul op zes aangesmeerd. Na een tumultueuze partij won de ploeg van Dury met 3-1 tegen tien Buffalo’s, die nog voor de pauze Maric verloren met rood. In de tweede helft trapte Leye tweemaal op de paal, waardoor de drie punten aan de Gaverbeek bleven.
Bij Gent kwam Maric voor het eerst na zijn geflirt met Lokeren aan de aftrap. Dury liet dan weer de door de supporters geliefde Chevalier opdraven. De streekderby ging in ieder geval van bij het begin vlot over en weer. De thuisploeg scoorde al na vijf minuten. Na een assist van Buysse plaatste Makiese perfect in de hoek. Gent reageerde meteen, Maric zette met een vrije trap vrijwel onmiddellijk de bordjes gelijk, doelman Bossut zag er daarbij niet goed uit.

De bezoekers zouden daarna nog dreigen via Ljubijankic, maar het was Zulte Waregem dat tot 3-1 liep via ook al twee vrije trappen. Taravel borstelde over de muur, waarna doelman Jorgacevic compleet in de fout ging en de bal zelf onorthodox tegen het net duwde. Bij de derde treffer van de Gaverbeek- jongens kreeg Chevalier, op aangeven van Berrier, dan weer een zee van ruimte om de bal simpel te knikken.

Nog was de ellende voor Gent niet voorbij. Maric liep eerst tegen geel aan voor protest, en dat zou de Serviër duur te staan komen. Verbist trakteerde hem daarna op een tweede karton voor een schwalbe, waardoor de middenvelder vroegtijdig kon gaan douchen. De Buffalo’s moesten dus met een man minder aan het tweede bedrijf beginnen, en dat leek toch een zware sanctie, want aan de overkant was Makiese wel weggekomen met ook al een fopduik. Nam natuurlijk niet weg dat de Stroppendragers verdedigend te onzeker voor de dag kwamen, al probeerden ze het na de rust toch nog recht te zetten. Suler kopte op Bossut, Azofeifa knalde evenzeer op de doelman. Maar uiteraard bleef het uitkijken voor de plaatselijke counters, Nfor was een paar keer best gevaarlijk. Preud’home greep in, bracht El Ghanassy en Lepoint voor Azofeifa en Custovic. Zulte Waregem was er voordien redelijk in geslaagd om de tegenstand op afstand te houden, maar plots kwam er weer vuur in de match. Zo zouden de bezoekers nog dreigen: na een lange bal van El Ghanassy kwam Bossut onoordeelkundig uit, Leye trapte schuin voor doel op de paal. Aan de overkant miste Berrier voor open doel. Leye trapte daarna nog een keer op de paal, en ref Verbist vergat Nfor nog rood te geven. Een emotierijke avond.