In de saga rond de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij is een nieuwe speler opgedoken. Wolfgang Mayrhuber, de voorzitter van Lufthansa, is op uitnodiging van de Italiaanse regering in Rome.
Een woordvoerder van Lufthansa bevestigt dit, maar weigert elke commentaar over de inhoud van de gesprekken.

De topman van het Duitse luchtvaartbedrijf had volgens het Italiaanse persbureau Ansa donderdagavond een bijeenkomst met Gianni Letta, de rechterarm van premier Silvio Berlusconi en de man die de onderhandelingen rond Alitalia leidt.

Vrijdagmorgen heeft Mayrhuber in de residentie van de Duitse ambassadeur een ontmoeting gehad met verantwoordelijken van de vier Italiaanse syndicale confederaties. Deze vier vakbonden hebben donderdag volgens de krant Corriere della Sera het reddingsplan ondertekend dat was voorgesteld door de groep Italiaanse investeerders, verenigd in de Italiaanse Luchtvaartmaatschappij (CAI).

Volgens vakbondskringen heeft de leiding van Lufthansa 'interesse betoond' om in het kapitaal van CAI te stappen.

Na de overname van Alitalia zal CAI een alliantie met een buitenlandse maatschappij moeten aangaan.

Lufthansa is niet de enige geïnteresseerde. Donderdag werd in Parijs in industriële bronnen vernomen dat ook Air France-KLM belangstelling heeft in een minderheidsbelang, van 10 tot 20 pct in het nieuwe Alitalia. De Frans-Nederlandse maatschappij participeert al voor 2 pct in de Italiaanse transporteur en zit in dezelfde luchtvaartalliantie, Sky Team.