MADRID - Anderlecht deed gisteravond in het Bernabeustadion alles wat het moest doen en leek halfweg zelfs op weg naar een heuse stunt. In de tweede speelronde vlakte Raul echter het doelpunt van Aruna uit. Real Madrid kreeg er helemaal zin in en de Brusselaars konden de Spaanse storm niet doorstaan. Ze wisten niet wat er moest gebeuren om de zondvloed aan doelpunten te stoppen. Sporting leed andermaal een zware nederlaag in het Bernabeustadion.
Rond twintig over negen werd het gisteravond heel stil in het majestueuze Estadio Bernabeu. Stoica stuurde Aruna diep en de Ivoriaan verschalkte doelman Casillas met een fraaie stift. Helemaal verrassend was deze treffer niet, want Aruna was al vroeg in de partij oog in oog met de Spaanse ballenvanger verschenen en het thuispubliek had al zijn ongenoegen geventileerd. De Koninklijke gaf Stoica te veel ruimte en het traag kloppende hart van de defensie wist zich vaak geen raad met de watervlugge Aruna.

De Spanjaarden waren nochtans bijna voortdurend in balbezit, maar Aimé Anthuenis voelde er niet veel voor zijn elftal te laten oppeuzelen en hield steeds veel volk achter de bal. Zijn ploeg verdedigde in blok en de thuisploeg speelde op deze heerlijke nazomeravond aan een veel te traag ritme.

Desondanks was De Wilde zelden toeschouwer. Hij hield achtereenvolgens Figo, Roberto Carlos, Solari en opnieuw Roberto Carlos van een doelpunt. De Waaslander haalde ook opgelucht adem toen Hendrikx op de doellijn redde en Munitis en Raul op slag van rust naast het lege doel besloten.

Geluk Bij het begin van de tweede helft was het geluk echter snel op. Real begon slordig en De Wilde hield Makelele nog af, maar Celades stelde zonder het zelf te weten gelijk. Nauwelijks een goede minuut later zag de situatie er helemaal anders uit. Raul dook in de rug van Van Hout en zorgde voor een meer logische 2-1-tussenstand.

De mentale tik kwam hard aan. Plots leek de heilige grasmat van het Bernabeu een stuk groter. Real ging beter voetballen. Roberto Carlos legde de bal pal op de stropdas van Figo, die helemaal aan de andere kant van het veld stond. Voetbal was even pure kunst.

Het paars-witte middenveld kreeg steeds meer energieproblemen. Hasi, die nauwelijks in het stuk voorkwam, werd ingewisseld voor De Bilde. Op het eerste gezicht een meer aanvallende keuze, maar wellicht probeerde Anthuenis met Aruna op rechts wervelwind Roberto Carlos af te remmen. Baseggio liep echter steeds vaker achter de feiten aan en werd opgevolgd door El Said.

Bibberen Het mocht allemaal niet baten. Telkens Real het gaspedaal indrukte, bibberde de Brusselse burcht. Raul tilde de bal wonderbaarlijk mooi over de aan de grond genagelde De Wilde (3-1). De vaandeldrager van het nieuwe Real zorgde daarmee voor de 700ste Europese treffer van de Koninklijke. Bernabeu was eindelijk weer met zijn helden verzoend. Enkele minuten later was hij op een zucht van een derde treffer.

Celades trof de staander. Solari wandelde door de bezoekende afweer en liet De Wilde weer kansloos (4-1). Het leek alsof de Brusselaars nu met een snelheidsbegrenzer speelden. De witte kater speelde met de uitgetelde paarse muis. De Bilde verkwanselde nog een onterechte strafschop.

Anderlecht verloor met dezelfde score als vorig jaar en zakt door de winst van AS Roma tegen Lokomotiv Moskou naar de derde plaats in groep A. Real Madrid heeft nog een punt nodig om zeker te zijn van kwalificatie en hoopt dat op dinsdag 16 oktober in het Astridpark te bemachtigen. Gewettigde hoop, noem je zoiets.