WASHINGTON - De geruchten deden al weken de ronde, maar gisteren maakte hij het nieuws eindelijk wereldkundig: Michael 'Air' Jordan maakt zijn comeback op het basketbalveld. De 38-jarige megaster tekende een tweejarig contract bij Washington Wizards.
,Ik kom terug als speler in de sport die me lief is', aldus Jordan, die een gebaar maakte naar de slachtoffers en nabestaanden van de aanvallen op de Verenigde Staten van 11 september. De ster liet weten dat hij zijn complete salaris van het eerste seizoen ter beschikking stelt aan organisaties die zich bezighouden met de gevolgen van de tragedie.

Wizards

Momenteel is Jordan president van de Washington Wizards en bezit hij 60 procent van de aandelen. Voordat de Amerikaan daadwerkelijk kan spelen zal Jordan die aandelen moeten verkopen. Normaal gesproken zal de basketballer op 30 oktober zijn rentree maken in het duel met de New York Knicks.

De beste basketballer ooit sloot in januari 1999 zijn loopbaan af bij de Chicago Bulls. Die club leidde hij naar zes titels in de NBA. Op dat moment was Jordan na dertien seizoenen NBA uitgegroeid tot een superster, die met zijn sport naar schatting tien miljard dollar had verdiend.

Training

Tien keer werd hij topscorer van de NBA, vijf keer werd hij gekozen als beste speler. Ook op olympisch niveau was Jordan uitermate succesvol, getuige de twee gouden medailles die hij met zijn landgenoten veroverde bij de Spelen van 1984 en 1992. In 1993, na de moord op zijn vader, onderbrak 'His Royal Airness' zijn carrière voor achttien maanden, met daarin een uitstapje naar het honkbal.

Jordan was al maandenlang in training voor zijn terugkeer. De oefensessies moest hij tijdelijk gedwongen onderbreken toen hij in juni twee ribben brak. Jordan had zijn rentree al eerder willen aankondigen, maar door de aanslagen in New York en Washington achtte hij het moment niet geschikt voor een dergelijke mededeling.