Gilbert Bodart blijft aangehouden
Gilbert Bodart Foto: Photo News
Ex-voetballer en voormalig Rode Duivel Gilbert Bodart blijft nog zeker een maand in voorlopige hechtenis. Dat heeft de raadkamer in Dinant beslist. Ook de drie andere beschuldigden blijven nog zeker een maand in de cel.
Gilbert Bodart is samen met de drie anderen in verdenking gesteld voor de gewapende overval op de Grotten van Han op 17 augustus.

Meester Luc Misson, de advocaat van Bodart, kondigde al aan niet in beroep te zullen gaan tegen de uitspraak. Dat betekent dat de vroegere doelman ook de komende vier weken in de gevangenis van Dinant doorbrengt.

Tijdens de zitting dinsdag was Bodart zelf aanwezig in de zaal. 'Mijnheer Bodart betreurt dat hij die daad heeft gesteld, want zo is hij helemaal niet. Hij drukt zijn diepste spijt uit tegenover iedereen in zijn naaste omgeving', verklaarde meester Misson.

Gevraagd naar hoe Bodart zich voelt antwoordde Misson 'zeer slecht'. 'Ik heb de indruk dat hij al twee jaar heel moeilijke dingen meemaakt'.

Samen met een andere verdachte heeft Bodart de feiten die hem ten laste worden gelegd, bekend. De twee andere verdachten, die dinsdag in tegenstelling tot Bodart hun gezicht bedekten voor de aanwezige camera's, blijven hun betrokkenheid bij de overval ontkennen.

Misson herhaalde voor de raadkamer nog eens dat Bodart aan de overval meewerkte, omdat hij met financiële problemen kampt. 'Mijn cliënt heeft speelschulden, maar werd ook het slachtoffer van oplichters bij wie hij geld had belegd. Daarom ging hij lenen bij woekeraars. Eenmaal in dat alles verstrikt, kreeg hij het slechte idee om zijn problemen met andere mensen te delen. Een slecht idee, omdat alles in dit dossier er op wijst dat de daders van de overval uitzonderlijke amateurs waren.'

Gilbert Bodart werkte sinds bijna een maand bij de marketingafdeling van het Domein van de Grotten van Han, toen daar op 17 augustus een overval werd gepleegd. Bodart werd op 20 augustus bij hem thuis in Flémalle opgepakt en gaf toe dat hij de informant van de overvallers was. De drie andere verdachten zouden aanwezig zijn geweest tijdens de eigenlijke overval: één als overvaller; de twee anderen als medeplichtigen.

De buit van de overval is nog steeds niet teruggevonden.